Om oss/About us

Om oss...


Kennel Pelydryn består av familjerna Lotta Samuelsson och Sara Djurstedt. Mor och dotter.

Vi bedriver hunduppfödning i en så kallad hemmiljö. Med det menar vi att våra hundar bor och lever tillsammans med oss dygnet runt.

Lotta

Jag har haft Welsh sedan 1992 då jag och min man Kent köpte vår första Welshare, SE(u)CH Rexskogs Benji. Benji och jag började på valpkurs ganska tidigt, det gick bra för oss på planen så vi fortsatte gå några kurser till. Så blev det agility. Vår äldsta dotter Lina, som då var 8 år, och jag delade lite på honom. Det blev inte så mycket tävlande till att börja med utan det har växt fram med åren. Ett av de roligaste minnena är från rasklubbens Klubbmästerskap i Nässjö 2000 då Benji och jag hamnade på prispallen i både agility och lydnad. Vi blev Klubbmästare i agility och trea i lydnaden. Detta blev en sporre för mig så jag utbildade mig till agilityinstruktör på Nässjö Brukshundklubb.


Hemma just nu är det Onyx och Trollet, Onyx som är en riktigt hussehund som älskar allt som matte eller husse tycker om bara jag får vara med. Trollet däremot är en mattehund som har en duktig nos som gärna letar rätt på ett och annat, men klagar inte på att ligga på kudden hos matte. Sussex tiken Grace som har rört om lite i grytan. Tikka som kommer från Funbones som vi samäger tillsammans med Dan och Lina.  Sedan har vi lilla Sessan som är katten i huset.


Lina och Dan bor i Tranås med alla sina hundar och övriga djur. Tillsammans har de Kennel Funbone's.


Sara, Johan, Melvin och Oliver bor i Nässjö.


Kicki, som en gång i tiden startade kennel Pelydryn, lärde jag känna 1992, då var det meningen att jag skulle ha köpt min första welsh av henne. Nu blev det inte så men vi har under åren lärt känna varandra väl och samarbetat. Jag gick med i kenneln 2003. Kicki bestämde sig efter 30 års arbete med hundar och då mest welsh att sluta, så nu har jag och Kent kennel Pelydryn tillsammans med Sara och Johan.


Sara

Jag bor i Bogla utanför Jönköping tillsammans med min man Johan och mina söner Melvin och Oliver. Mitt liv med hund började som tio åring då Pelydryns Sofia kom in i mitt liv, en fantastisk hund som jag tävlade agility med. Sedan har det alltid funnits hundar hemma, så hund har varit nära under hela min uppväxt. Just nu har jag Metallica som är mattes stjärna, vi åker oftast på utställning men säger inte nej till ett träningspass med matte. Sedan har vi Hope som är dotter till Metall, hon är vår virrpanna i huset men med så mycket kärlek och energi. Humla kom egentligen hem till oss av en slump då hon skulle bott hos min syster Lina. Jag kunde inte släppa denna vovve då jag varit med sedan dag 1, så efter ett par dagar då jag gråtit floder av att inte ha henne vid min sida så bestämde vi att hon skulle få byta adress till oss. Sussex är som sussex är men jag har aldrig skrattat och gråtit så mycket åt en hund, hon är så egen och också så kärleksfull och energisk. Lillhunden Våfflan är den familjemedlemmen som kom in sist. En welshvalp efter Stellas kull.


Träningen består nu mest av vardagslydnad och utställning, men ibland går bilen ut till hundklubben för att köra lite agility.